Пътуващото лятно кино на БНТ 1 гостува в Плевен тази вечер

07:36, 29 юли 15 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер Пътуващото лятно кино с БНТ 1  ще посети Плевен с безплатна прожекция на новия български филм «Потъването на Созопол». Началото на прожекцията е 21 часа в Летния театър в парк «Кайлъка», информират от пресцентъра на Общината.

В 18.30 ч. малките и по-големите любители на детски книги ще могат да разменят книжка от домашната си библиотека с друга – от Пътуващата детска библиотека. Пътуващата библиотека и гигантският стол на четенето ще очакват своите почитатели в 18.30 ч. пред Летния театър.

"Потъването на Созопол" е създаден по едноименния роман на Ина Вълчанова. Той разказва историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка и без други планове за бъдещето. В града на неговата младост се случват поредица от събития...

„Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е Национална кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на изчезващите летни кина в България. Започнала през 2012-та година, инициативата получи подкрепата на много общини, силен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и  Eventex Awards International 2013. Както и най-важната награда – любовта на зрителите! Досега Пътуващото кино измина 15 000 километра, около 70 000 души гледаха над 100 прожекции под открито небе. 

Лято 2015 включва нови 26 прожекции на български филми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама