Откриха наркотици при операцията TISPOL в Плевенска област

14:59, 30 юли 15 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наркотици са били открити у едно лице по време на проверки в област Плевен, извършени от полицаите по инициатива на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, съобщават от Главна дирекция “Национална полиция”. В цялата страна са били проверени общо 3413 товарни автомобила и 1001 автобуса от служители на „Пътна полиция“.

При проверките на товарните автомобили са били констатирани 1146 нарушения, а при автобусите – 228. На 11 товарни автомобила е била наложена забрана да продължат движението си.

В 449 случая е било констатирано превишаване на разрешената скорост от водачите на товарни автомобили и автобуси, установени са 13 водачи на товарни автомобили, които шофират след употребата на алкохол. В 106 случая шофьорите не са използвали обезопасителни колани, констатирани са общо 31 тахографски нарушения и една тахографска измама /манипулиране на уредите на товарен автомобил/ и т.н.

По време на специализираната операция са били установени 16 случая на нелегален трафик на хора, едно лице е установено на територията на ОДМВР-Плевен с наркотични вещества; в два случая е било установено транспортиране на крадени стоки.

Масовите кампании по пътна безопасност и засилен контрол, провеждани  едновременно във всички европейски страни имат изключителен превантивен ефект и оказват положително въздействие върху поведението на водачите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама