Третокласник от затворническото училище в Плевен направи саморъчно вестник

11:45, 07 авг 15 / Любопитно 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенският затвор си има рисуван, ръчно списан вестник, изготвен от лишения от свобода А.Ю., информират от Сдружение “Младежки Форум 2001 - Разград”, които работят по проект в Затвора – Плевен.    

59 са страниците на бутиковия вестник «Решетка», изпълнен с най-полезни според автора теми. В него има всичко, което бихте намерили във всеки добър истински вестник: сериозна и развлекателна информация, интервюта, светски страници, вицове, дори обществени анализи. Макар гланият редактор да е едва трети клас и то в затворническото училище, което обяснява типичните правописни грешки, усетът му за вестник е впечатляващ: по отношение на структура, композиция на страниците, рубрики и блокове, граници и бели материали.             

Всъщност ръчният таблоид е част от подготовката на съвсем реален бъдещ «Вестник без име – от и за затворниците», който група от 13 лишени от свобода ще издадат през ноември.              

 От юли, в рамките на цикъл занимания с префесионалист в журналистическия занаят, групата усвоята басизните знания за стил, съдържание, писане, оформление на печатна медия. Те са част от корекционната програма за лишени от свобода, която се осъществява в рамките на проект «Свобода зад решетките».  

Редакционната колегия вече има своите първи материали. Някои от тях провокират с темата за свободата, друг разказва интересни факти за татуировките и т.н.

Спортната страница ще разкаже за това как никой не знаел, че в затвора в Плевен лежи шампион по бокс, докато не спечелил първото място в местен боксов турнир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама