Съветниците на Плевен решават за наема на залите в две галерии

07:40, 27 авг 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници на Плевен ще решават днес на сесията за промени в Наредба 17, която касае местните такси и цени на услуги на територията на общината. Заседанието на местния парламент е насрочено за 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“.

Въпросното предложение, което касае определяне на такси при ползване на залите на Артцентър - Плевен и Художествена галерия „Илия Бешков“, бе оттеглено на миналата сесия от кмета проф.д-р Димитър Стойков.

Промяната в Нредба 17 визира въвеждането на такси при ползване залите на Художествена галерия „Илия Бешков” и Арт център-Плевен за външни мероприятия и обществени изяви от организации и физически лица. Предложението идва от ръководителите на двата културни института.

Предложените такси за ползване залата на Арт център – Плевен е 25 лв. за 30 мин., 50 лв. – за един час, а при повече от три часа – наемът да е 170 лв.

От ХГ „Илия Бешков” предлагат наемът на главната зала на галерията, която разполага със 100 седящи места, подиум, пияно и роял, за един час да е 50 лв. Наемът на Камерна зала, която е с 50 седящи места, да е 40 лв. на час, а за час ползване на главното фоайе да се искат 30 лв. От галерията уточняват, че събраните пари от такси ще се ползват единствено за откупуване на художествени произведения и обогатяване фонда на галерията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама