Фенове на Реал Мадрид организират благотворителен трунир за болно дете

08:34, 30 авг 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почитатели на футболния гранд „Реал Мадрид“ организират благотворителен турнир на малки врати в помощ на едногодишната Илияна Йотова от Плевен. Детето страда от рак на черния дроб и се нуждае от спешна операция на стойност 100 000 евро.

Спортното събитие ще се състои в комплекс „Замъка“ в града на панорамата днес и ще премине под надслов „Ние сме с теб, Илияна“. До момента за участие са се записали 18 аматьорски футболни клуба от Плевен, а първата среща започва в 8:45 часа. Финалният мач е насрочен за 17:00. Всеки отбор е заплатил по 80 лева такса участие, които ще бъдат дарени за лечението на Илияна. Средства ще се набират и по време на турнира.

Припомняме, че малката Илияна може да бъде спасена, но трябва да бъде оперирана в специализирана клиника в град Тюбинген, Германия. Родителите й кандидатстват за финансиране пред Фонда за лечение на деца в чужбина, като при одобрение той може да поеме разходите само за операцията. Нужни ще са обаче още средства за разходите около пътуването, както и за лекарства. В момента Илияна е на химиотерапия.

С решение на местния парламент на Плевен от бюджета на Общината бяха отпуснати 2 000 лв. за подпомагане на семейството.

Ето и дарителската сметка, на която се набират средства, за да бъде подпомогнато лечението на Илияна. Парите са нужни за покриване на разходите по пътуванията от Плевен към София за химиотерапията и за лекарства, а на по-късен етап и за пътуването до Германия:

Пощенска банка

IBAN BG 66 BPBI 79231072002701

титуляр на сметката е Маринела Йотова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама