Плевенско-пловдивско непълнолетно трио крало коли в няколко области и вадило нож на възрастна жена

12:17, 01 сеп 15 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишен от плевенското с. Тотлебен открадна три коли и ограби възрастна жена в дома й, съобщиха от пресцентъра на полицията. Младежът действал в комбина с други две момчета, от които едното на 14, а другото на 11 години. Безчинствата на бандата продължили около два месеца, преди да бъдат заловени след проведено разследване.

Първото посегателство е извършено на 24 юни от имот в свищовското село Александрово. От жилището били задигнати обувки, храна и др. вещи. От гараж към имота извършителите опитали да отнемат и лек автомобил „Сеат Кордоба”, но не успели. На 23 август, в района на гробищния парк в селото е установен лек автомобил „ВАЗ”, покрит с клони и без регистрационни табели. Полицаите от РУ – Свищов установили, че колата е противозаконно отнета на 22 август от гара Бяла и е обявена за издирване.

Два дни по-късно, от имот в свищовското село Алеково бил отнет лек автомобил „Мицубиши Спейс Стар“, който по-късно е открит край павликенското село Стамболово. В този ден от Алеково изчезнал и лек „Форд Ескорт“ с русенска регистрация, установен още същия ден на територията на селото. От тази дата са и опитите за отнемане на три други автомобила. 

На 25 август трима мъже влезли в жилището на 79-годишна жена от с. Алеково и след заплаха с нож, й откраднали телевизор, моторен трион, хранителни продукти и мобилни телефони.  На 27 август, при обход в близост до кръстовище за с. Овча Могила полицейски патрул се натъкнал на оставен “Фолксваген Поло“, с русенска регистрация, противозаконно отнет предната нощ от гара Бяла.

В хода на действията по разследването служителите от ОДМВР – Велико Търново и от полицейските управления в Свищов, Павликени и Бяла установили извършителите на горепосочените деяния – 16-годишно момче от с. Тотлебен, и две момчета на 11 и 14 г. от Пловдив.

Тримата са настанени във ВУИ - с.Керека, където са изтърпявали наложена възпитателна мярка по ЗБППМН, но избягали от интерната.

Най-големият е осъждан многократно. Първата му присъда е от лятото на 2014г. за кражба, постановена от Районен съд - Велико Търново. Следват присъди за противозаконни отнемания на автомобили на съдилищата във Велико Търново, Павликени, Дряново, за кражба - на РС - Павликени и за палеж - на РС- Попово. Последната му присъда е от 4 юли 2015г., постановена от Районен съд – Свищов, за кражба. Магистратите му наложили наказание пробация за срок от една година.

След доклад на материалите в прокуратурата, двете момчета на 16 и 14-години са привлечени в качеството на обвиняеми. С определение на Районен съд – Свищов, на най-големия е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 14-годишният е с мярка "надзор на възпитателен орган".

Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама