Данъчни и полиция погнаха търговците на автомобили

18:14, 08 окт 15 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Националната агенция за приходите (НАП) и МВР се заеха сериозно с търговците на автомобили, съобщиха от приходното ведомство.

Само за три дни са проверени около 1 800 автомобила, като в операцията са участвали служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобилите и патрули на вътрешното министерство.

Основната задача на съвместните екипи е да пресекат порочната практика на автотърговците да укриват данъци, да установят произхода на парите с които са закупени автомобилите, както и престъпления свързани с този вид търговия. Вече са установени сериозни несъответствия в някои от автокъщите, на които ще бъде направена пълна ревизия.

От НАП разкриват, че най-често срещаните схеми за избягване на данъчно облагане е фиктивното сключване на договор между купувача и собственикът на автомобила в чужбина, кат опо този начин посредникът-търговец не декларира никакви приходи и не плаща данъци.

Друга масова практика, е в договорите за продажба да се посочват силно занижени стойности, силно разминаващи се с пазарните цени. Често срещана е практиката на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България.

Съвместните проверки на двете ведомства продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама