Адвокат Биляна Грънчарова: Време е да се борим за нов морал

18:31, 13 окт 15 / Политика 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Започвам предизборната кампания с идеята да се боря за един нов морал, за почтеност в политиката. И смятам, че трябва да започнем от местната власт, защото навсякъде и всичко възниква първо в общината. Да върнем Плевен на политическата карта, защото само така ще създадем възможност за нови работни места и ще задържим младите хора“. Това заяви при откриване на предизборната си кампания адвокат Биляна Грънчарова, издигната от Движение за радикална промяна „Българската пролет“, като кандидат за кмет на Плевен с № 16 в изборната бюлетина.

На събитието присъстваха председателят на партията Велизар Енчев, кандидатите за общински съветници, симпатизанти.

Адвокат Грънчарова сподели, че открива предизборната си кампания по-късно, на 12 октомври, заради технически затруднения:

„Поради техническа грешка, от Централната избирателна комисия заличиха от избирателните списъци една от нашите кандидатки за общински съветници. Нещата се развиха по начин, който ни накара да обжалваме пред Върховния административен съд. Заличаването бе отменено с решение на ВАС от 9 октомври, а нашият кандидат за общински съветник възстановен в листата с решение на ЦИК от 10-и същия месец“, каза тя.

В края на словото си Биляна Грънчарова призова всички граждани да се включат активно в управлението на Плевен и поддържането на реда в града:

„Кметът и общинските съветници могат да направят много неща, които всички ние досега само очакваме. Дойде време гражданите да се включат активно в управлението и поддържането на реда в Плевен. Ако седим отстрани нищо няма да се получи“, допълни тя.

От своя страна председателят на партията Велизар Енчев заяви категорично, че основен приоритет на Движение за радикална промяна „Българската пролет“ е честността:

„Нашата партия е първата, която се роди във „Фейсбук“. Ще следваме сляпо своята предизборна програма, никога няма да отстъпим от нея, при никакви обстоятелства. Няма да влезем в коалиция с партии и движения, с които нямаме допирни точки. Ние сме единствената партия с представител в българския парламент, която има непримирима, агресивно критична позиция към сега управляващите и на първо място към партия ГЕРБ и нейния ръководител Бойко Борисов“, каза Велизар Енчев.

Основни приоритети за екипа на адвокат Биляна Грънчарова са поддържане чистотата на община Плевен, опазване на околната среда, подобряване на инфраструктурата, комуналните дейности и благоустрояването. Програмата включва и сериозни превантивни мерки за предотвратяване на щети при неблагоприятни климатични условия. С особено внимание ще се подходи и към осигуряването на реда и намаляването на престъпността, борбата с демографската криза и имиграцията на младите, създаване на благоприятни възможности за развитие на малкия и среден бизнес. Предвижда се оптимизиране дейността на администрацията и по-голяма прозрачност при разходване на средствата. Развитие на културата, спорта, отдиха и туризма чрез изграждане и осъвременяване на подходящи за целта обекти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама