Народни вълнения в Трънчовица заради управленско безхаберие

13:40, 25 ное 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълна блокада на пътя за два часа и гражданско неподчинение подготвят жителите на село Трънчовица, съобщиха от пресцентъра на община Левски. Протестните действия ще бъдат проведени от 10 до 12 часа на 27 ноември, като платното за движение ще бъде затворено и в двете посоки.

Причината за недоволството е окаяното състояние на републиканската пътна мрежа в района на малкото населено място и пълната неангажираност на отговорните служби за решаване на проблема.

Информацията е подадена от председателя на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов, който вече няколко години води безрезултатна битка за основен ремонт и рехабилитация на пътя.

Проектът за ремонт на пътя е изготвен още през 2012 год., но до момента не се финансира и не се предприемат действия ,въпреки окаяното му състояние и многобройните сигнали на кмета на селото до ОПУ-Плевен и Агенция „Пътна инфраструктура”.

Това е второто гражданско неподчинение по този проблем. До тази крайна мярка хората в селото прибягнаха за първи път през октомври 2014 г.

Протестиращите са подготвили и декларация с категорични искания за незабавни , адекватни действия от органите имащи отношение по проблема . Предвижда се декларацията да бъде внесена в АПИ чрез ОПУ – Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, национални и местни медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама