Цветко Цветков: Настояхме да не сменят ръководствата на общинските фирми през главата на кмета

13:55, 08 фев 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Да не се сменят управителите на общинските фирми без съгласието на кмета на община Плевен", призова председателят на общинския съвет на БСП в града и общински съветник Цветко Цветков.

На пресконференция в пресклуба на БТА той коментира последната сесия на местния парламент, в частта на точките от дневния ред за смяна ръководителите на общинските фирми "Паркстрой", "Инжстрой" и "Тибор".

По мнението на Цветко Цветков, предложението за рокадата е внесено от съветниците на ГЕРБ, без съгласието на кмета и кметската администрация, което превръща случая в безпрецедентен.

"Няма такъв случай, да се внася без съгласието на кмета. С едни такива обяснения, само и само да мине. Целта им беше да запазят позициите си на управляващи в тези фирми, след като си бяха осигурили мнозинство", категоричен бе червеният лидер.

Той обясни, че в последните години общинските фирми са били "източени", а целта на най-многобройната група в Общински съвет - Плевен, е била статуквото да се запази и "източването" да продължи.

Въпросът с дружествата ще бъде разгледан на някоя от бъдещите сесии на местния парламент, но само след преглед на отчета на дейността и баланса им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама