Поетесата Надежда Захариева ще участва в среща-концерт "Елексир на любовта"

07:18, 09 фев 16 / Култура 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетесата Надежда Захариева ще бъде специален гост на среща-концерт "Елексир на любовта", организирана от община Левски по повод празника на влюбените. Участие в културното събитие ще вземе и певецът Александър Александров.

Концертът ще се проведе на 11 февруари от 17:30 часа, в лилавия салон на Община Левски. Организаторите обещават вълнуваща и радостна среща с мъдростта в духовната чувствителност на поетесата и изпълнителя. Оригиналната изява”Елексир на любовта” в навечерието на празника на влюбените и виното, е подарък за жителите и гостите на общината.

Ценителите на поезията и музиката ще могат да получат и автограф върху новата книга на Надежда Захариева и последният диск с песни за любовта на Александър Александров на културното събитие. Входът е свободен!

Надежда Захариева е носител на наградата "Христо Г. Данов", присъждана от Министерство на културата за цялостен принос към националната книжовност, припомнят от община Левски. Тя има издадени 17 стихосбирки, сред които „Живот като живот“, „Загубих си усмивката” и „Гълъб ме споходи на Игнажден”,”Казвам се Надежда”, романите „Две очи любов” и „Тя и тримата”.

„Непредвидени стихотворения”, първата книга на съпругата на поета Дамян Дамянов , излиза през 1979-а, след като се раждат трите им деца. В двете части на книгата и изповед „Смет за сливи”има моменти от преживените 35 години заедно.

Надежда Захариева е автор и на стиховете на любими наши песни, изпълнени от Лили Иванова, Силвия Кацарова, Росица Кирилова, група „Сигнал”, Стефка Берова и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама