До 5 000 лева финансова помощ от община Плевен за културни проекти

14:40, 10 фев 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 5 000 лева финансова помощ за културни проекти, ще могат да очакват организации и артисти на свободна практика, ако Общински съвет приеме предложението за промяна в Правилника за съфинансиране. Това съобщиха от пресцентъра на ОбС - Плевен днес.

В раздел „Проекти на документи“ на Общински съвет - Плевен е публикуван Проект на Правилник за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на Община Плевен за 2016 г. Проектът се внася от Eкспертната комисия и предстои да бъде обсъден на предстоящата сесия на ОбС - Плевен в края на февруари.

Правилникът определя условията и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Плевен за реализиране на културни проекти на територията на Община Плевен, които се организират от организации и артисти на свободна практика, съгласно Решение № 024/21.12.2015 г. на Общинския съвет. Годишният размер на средствата за подкрепа на проектите се определя и приема ежегодно от Общинския съвет с бюджета на Общината. Размерът на финансовото подпомагане от страна на Община Плевен не може да надвишава 5000 лв. Финансовите средства се предоставят след конкурс, проведен по реда и при условията, регламентирани в Правилника.

Сесиите за приемане на проектите съгласно новия Правилник ще бъдат две. За първата сесия крайният срок за подаването на документи е 31 март, краен срок за разглеждане на предложенията - 20 април, срок за изпълнение на проектите е  15 септември. За втората сесия посоченият краен срок за подаване на документите е 31 юли, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 август и срок за изпълнение на проектите – 15 декември. 

Друг нов момент в Правилника е, че всяка организация или индивидуален артист могат да кандидатстват с до два проекта в една сесия, от които може да бъде съфинансиран само един. Няма промяна в критериите за подбор на проектите.

Документите за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на гражданите на Община Плевен В срок до 10 дни след обявяването на резултатите, Кметът на Община Плевен сключва договори с организациите или артистите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране по програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама