Медицински университет-Плевен открива учебната година за чуждестранни студенти днес

07:07, 15 фев 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествено откриване на академичната година за чуждестранни студенти ще се проведе днес в Медицински университет - Плевен, припомниха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Церемонията ще се състои от 10:00 часа, в зала "Магнум" на Втора клинична база.

След официалната част на събитието, новоприетите чуждестранни студенти ще бъдат приятно изненадани от специално изготвен за тях англоезичен филм, който ще ги запознае на кратко с историята и културата на България, град Плевен и висшето училище, където са избрали да прекарат най-хубавите години от живота си.

За поредна година висшето училище не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина.

Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама