Рецидивист влиза в затвора за кражба на дървена врата

12:12, 11 апр 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Плевен постанови 5 месеца затвор при първоначален строг режим за Иван И. от Тръстеник, който през март т. г. откраднал дървена врата от владението на Борис Д. До присъдата се стигнало след постигнато от Районна прокуратура споразумение.

Иван И. се признава за виновен за това, че на 13 март 2016г. в землището на гр. Тръстеник, при условията на опасен рецидив и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил отнел чужди движими вещи – 1бр. дървена врата на стойност 40 лева от владението на Борис Д. без негово съгласие с намерение противозаконно я присвои.

Досъдебното производство е било образувано след подаден сигнал от свидетел – очевидец, който непосредствено е наблюдавал как подсъдимият е демонтирал вратата, предмет на престъплението от масивна сграда в землището на Тръстеник.

След бързата реакция на служителите на РУП – гр. Долна Митрополия извършителят е бил задържан. Незабавно е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – гр. Плевен и е образувано Бързо производство.

Предвид многократните осъждания на Иван и трайно утвърдените у него престъпни навици, той е задържан под стража за срок до 72 часа и е изготвено искане до Районен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Искането е било уважено от страна на Районен съд – гр. Плевен. Споразумението има последиците на влязла в сила присъда от датата, на която е одобрено от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама