В село Асеновци спазиха християнската традиция Лазаруване

11:57, 25 апр 16 25 747 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Усмихнати лазарки от читалище "Съзнание 1894" в с. Асеновци, лазаруваха навръх светлия християнски празник, информират от община Левски.

Красивите лазарки пяха, играха хора и благославяха за здраве и берекет всеки дом, в който влязоха. Стопаните дариха лазарките с яйца, парички и много лакомства. Сълзи от радост бликнаха в очите на възрастните хора, които с умиление посрещаха децата и си спомняха за отминалите години и тяхното лазаруване.

Всички си пожелаха да са живи и здрави, да има богата реколта. Хората бяха радостни и доволни, че традицията е жива и казаха, че с нетърпение ще очакват следващата година, за да влязат отново в домовете им лъчезарните лазарки от село Асеновци!

В град Левски, малките фолклорни таланти при читалище ”Г. Парцалев-1901” от ФФ „Северняшка огърлица”с ръководител Мариета Аспарухова и танцов състав „Звънчета” с ръководители Даринка Богданова и Радослав Славеев зарадваха с лазаруването си клуб „Трета възраст”в гр.Левски, местни бизнесмени и стопани. Те благославяха с хубавите лазарски песни и лазарски буенек- здраве, берекет, щастие, любов, късмет!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама