Новите тролейбусни линии в Плевен тръгват за 15 септември

14:28, 28 апр 16 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Надявам се, че новите тролейбусни линии в Плевен ще бъдат въведени в експлоатация за първия учебен ден - 15 септември". Това заяви председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев пред журналисти днес.

Той уточни, че преди всичко трябва да бъде приета новата транспортна схема на града, което ще се случи с решение на местния парламент, като по всяка вероятност това ще стане на юнската сесия. Мартин Митев обясни за нетърпеливите плевенчани, че от техническа гледна точка е невъзможно "новите тролеи" да бъдат пуснати веднага след завършване на линията.

"Знаете, че не може да се очаква мигновено пускане на тролея, веднага след завършване на линиите. В проекта влиза и интелигентна схема за управление, трябва да се напаснат съществуващите тролейбусни линии, да се преразгледа целият трафик. Има технологична последователност, която трябва да се спази", обясни председателят.

Мартин Митев каза още, че към момента няма индикации за промяна в цената на билетчето за тролей. Поне досега, от "Тролейбусен транспорт" не са внасяли запитване в тази посока. Той допълни, че по негово мнение, засега не съществува реален мотив за повишаване стойността на тролейбусните услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама