Община Плевен кандидатства с проект "Осигуряване на устойчива градска среда" по ОП "Региони в растеж"

08:44, 29 апр 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен ще кандидатства с проект "Осигуряване на устойчива градска среда" по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020, на стойност 3 844 779. 47 лв. с ДДС. Това съобщи председателят на Общинския съвет Мартин Митев, след като предложението бе одобрено при последното заседание на съветниците.

Проектът включва общо 29 обекта в града. Предвидените ремонти са в Градската градина, по Водната каскада, детски площадки в жк „Мара Денчева“ /на ул. „Мануш войвода“/, жк „Дружба“ /до бл.119 и бл. 319б/, на ул. „Мария Кюри“, детска и спортна площадка на бул. „Георги Кочев“.

Включени са и площад „Стефан Стамболов“, четири пешеходни моста и един пътен на река Тученица и пътен надлез на бул. „Георги Кочев“.

По проекта се предвиждат средства и за ремонти на 15 улици в Плевен. Сред тях са улица „Ангел войвода“, „Ангел Кънчев“, „Георги Бенковски“, „Гургулят“, „Инже войвода“, улица „Москва“, „Мур“, „Страхил войвода“, ул. „Мур“, “Цар Борис Трети“, Цар Симеон“.

Съгласно процедурите за кандидатстване по програмата до 31 май 2016 г. Община Плевен трябва да подаде проектните предложения за минимум 50 % от бюджета на Инвестиционната програма. В решението на Общинския съвет се посочва още, че видът и предназначението на обектите, включени в проекта, няма да бъде променян за период от 5 години след одобряване на искането за окончателно плащане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама