Окръжна прокуратура-Плевен ще разплита нарушения за милиони в Долни Дъбник

11:51, 04 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Плевен започва интензивно разследване за нарушения на процедурите по възлагане на обществени поръчки, евентуално извършени в община Долни Дъбник. Това съобщиха от пресцентъра на държавния орган.

Начало на проверките е дадено, след като прокуратурата се самосезира във връзка с излъчен по Нова телевизия репортаж, уточняват в съобщението.

След приключване на проверката и подробен анализ на събраните данни ще бъде направена преценка за наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Според информацията на Нова телевизия, става въпрос за започнати и недовършени работи по обществени поръчки, на стойност милиони левове. В материала категорично се казва, че на репортерите на телевизията е предложен подкуп, за да не излъчват репортажа.

Цялата власт и правомощия за извършване на ремонтите са съсредоточени в ръцете на един човек, който започва ремонтите, но не ги довършва.

Конкретизира се случай с дере в с. Градина, за което са отпуснати по проект 920 000 лева - спечелени и отчетени пред ЕС.

Прокуратурата преди време е разследвала този случай, но действията са прекратени. Община Долни Дъбник се разминава с глоба от 16 000 лева и работата е "замазана". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама