20 фолклорни състава от цяла България идват в Плевен за фестивала "Любимото ми хорце"

15:47, 26 май 16 / Култура 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 фолклорни състава от цяла България идват в Плевен за фестивала "Любимото ми хорце", който ще се проведе на 4 юни (събота) в Летния театър в "Кайлъка". Това съобщи организаторът на събитието Джейлян Демирев на пресконференция в пресклуба на БТА.

Той допълни, че конкурсът няма състезателен характер, за да не се дава възможност на "спортната злоба" да вземе превес над изпълненията на народните състави. Ансамблите изявили желание да участват са били доста повече на брой, но е въведено ограничение до 20.

"Когато клубовете са много на брой представлението става твърде дълго и зрителите просто нямат възможност да изгледат всичко, да се насладят на красотата. Провеждаме този фестивал в името на фолклора, а участниците ще имат възможност да представят своята програма в рамките на 3-8 минути", обясни организаторът.

След края на фестивала, който се очаква около 14:00 часа, всички участници ще бъдат извозени до централния площад в Плевен, където ще оформят едно огромно българско хоро с участието на жив оркестър. Възможност да се хванат на хорото ще имат и обикновените граждани.

Джейлян Демирев допълни, че е осигурен и безплатен транспорт за всички плевенчани, които искат да гледат на живо прекрасните изпълнения на българските състави. Автобусите ще тръгнат в 9:00 часа от Автогарата.

Клуб "Северняците", чиито ръководител е Демирев, ще се включи в програмата на фестивала с около 200 души. Подготвен е специален поздрав към всички плевенчани, а домакините ще бъдат първи на сцената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама