Общински съвет-Плевен въвежда електронен модел на работа

08:38, 28 май 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на годината Общински съвет - Плевен ще се раздели окончателно с остарелия модел на работа, при който на съветниците се раздаваха материали на хартиен носител. Това стана ясно на пресконференция, дадена от председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев в пресклуба на БТА.

За целта всички местни депутати вече получиха модерни таблети с активен интернет, като това е първата крачка за преминаване към новия модел.

До края на годината ще бъдат закупени сървър и необходимият софтуер, с чиято помощ промяната ще стане факт. Общата стойност на инвестицията е около 20 000 лева, които ще бъдат изплащани на етапи.

Мартин Митев обясни, че нововъведенията ще спестяват по около 1 000 лева месечно на данъкоплатците. Икономиите ще идват от отпадане на нуждата материалите да се печатат на хартия.

"Безхартийните заседания на Общински съвет - Плевен ще станат факт до края на годината. Съветниците ще имат достъп до материали само в електронен вариант, като така ще постигнем два положителни ефекта - икономически и екологичен. Към момента харчим средно по 800-1000 лева на месец при подготовка на материалите за сесиите на общинския съвет", обясни председателят.

Той допълни, че таблетите са безплатни. Подобен модел на работа вече се използва в много общински съвети, както и в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама