712 кандидат-студенти държат изпит по химия в Медицински университет-Плевен днес

06:41, 12 юли 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
712 кандидат – студенти ще държат изпит по химия в Медицински университет – Плевен днес, 12 юли. Това съобщи експертът във висшето учебно заведение Велина Дукова пред журналисти.

Изпитът по химия ще бъде с продължителност от 4 астрономически часа, от 08:00 до 12:00 ч. Мястото на провеждане е учебните зали в Ректората и Учебния корпус към МУ. Бъдещите студенти трябва да заемат местата си не по – късно от 7:30 ч.

Изпитните въпроси ще бъдат изтеглени точно в 7:45 часа в зала „Асклепий“ на Ректората, заедно с 4 логически задачи. Въпросите ще бъдат определени на случаен принцип от кандидат – студент, в присъствието на заместник – ректора професор М. Александрова, декана на факултет „Медицина“ проф. д-р А. Аспарухов, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия г-жа Виржиния Лазарова, родители, журналисти.

Кандидатите ще се борят за общо 120 места държавна поръчка по специалностите „Медицина“ и „Фармация“, като 90 от тях са за лекари и 30 за магистър – фармацевти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама