В Ловеч гостува изложба от фотографии, посветени на фолклорните традиции

10:50, 24 юли 16 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 20 фотографии, вдъхновени от българските фолклорни традиции и занаяти ще гостуват в Ловеч до 8 август. Изложбата „Пазители и традиции“е организирана от фондация „Работилница за граждански инициативи“. Снимките са дело на фотографа Радич Банев и са заснети по време на фестивала „Живо наследство“ 2014 г., чийто организатор е същата фондация. Фотосите ще бъдат изложени в сградата на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“

В рамките на фестивала в Борисовата градина в София бяха представени български народни песни и хора, банатски обичаи и каракачански танци, възстановка на ритуали, демонстрации на древни техники за изработване на сувенири от восък, метал и мъниста и други.

Ловеч е петнадесетото населено място, в което изложбата гостува. До момента тя е видяна от над 15 000 души в София, Кюстендил, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Търговище,Шумен и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол и Ясен.

Изложбата „Пазители и традиции“ дава отговор на въпроса кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама