Световни имена в медицината се събират наесен в Плевен

16:16, 28 юли 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестни учени се събират в Медицинския университет в Плевен на 14-та международна научна конференция за студенти и млади учени под мотото"Cultivating a New Era" ("Отглеждайки нова епоха").Това съобщиха от пресцентъра на висшето училище. Програмата предвижда високотехнологични семинари и дискусии.

Форумът ще се проведе от  10 до 15 октомври, 2016 г. Конференцията ще започне с "Есенно училище по иновации в медицината" с теми "Проблеми при възрастни пациенти с конгенитално сърце", "Транслационна медицина - основни концепции, подходи и методи".

Академична лекция на официалното откриване на конференцията на 11 октомври ще прочете специалния гост проф. д-р Робърт Холоуей от Института по роботика към Болница Флорида, САЩ.

 В Плевенския университет ще бъдат проведени две работни срещи на тема-"Високотехнологична медицина и опитът на Медицински университет - Плевен", и работна среща "Лапароскопски методи в хирургията, акушерството и гинекологията".

В програмата на конференцията са включени лекции на видни представители на медицинската наука у нас и в чужбина, сред които се открояват имената на проф. д-р Кипрос Николаидес - ръководител на Център по фетална медицина към KingТs College Hospital в Лондон, д-р Петя Чавеева, д-р Кеничиро Хасуми, Япония, проф. д-р Дийн Ман - катедра по Патология в Университет Мериланд, Балтимор, САЩ, проф. д-р Милчо Минчев - Национална специализирана болница за активно лечение по хематологични заболявания, Роналд Харви - стипендиант по програма за образователен обмен Фулбрайт и Доктор по психология на общността в Университет ДеПол, Чикаго, САЩ, и проф. д-р Димитър Господинов - ръководител сектор "Дерматология и венерология"-Плевен.

Срокът за регистрация на участниците е 31 август т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама