Плевен ще има нова тролейбусна мрежа

08:26, 19 авг 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Плевен ще бъдат въведени нови тролейбусни линии, което ще наложи основни промени в маршрутите на градския транспорт. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на общината. На предстоящото на 25 август заседание на общинския съвет ще бъде обсъдена цялостна промяна в общинската транспортна схема.

Това се налага заради приключилия проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”, в рамките на който съществуващата в града тролейбусна мрежа беше реконструирана и разширена.

Изготвената нова транспортна схема на Плевен предвижда закриването на три тролейбусни линии, на мястото на които ще има нови с  разширени маршрути.

На мястото на съществуващата в момента тролейбусна линия № 3 ще се открие нова линия № 33. Тя ще върви по новоизградено трасе през центъра на града и ще достига до отдалечения квартал „Кайлъка“, който от години е извън схемата на градския транспорт.

Ще бъде закрита и тролейбусна линия № 97, като на нейно място се открива нова линия № 91, с по-дълъг маршрут  по новоизградения участък на контактната мрежа, който на практика покрива почти всички квартали на града от „Дружба“, през централната част и „Сторгозия“.

Закрива се също тролейбусна линия №4 и се открива  № 44 .

Ще бъде пусната и напълно новата линия №31 която да покрива изградения участък на контактната мрежа от кръстовището на ул. "Сан Стефано" и ул." Стоян Заимов" до Втора клинична база в Девети квартал.

Съществуващата в момента тролейбусна линия № 11 ще бъде окончателно закрита, предвижда още новата схема.

Промени ще има и в маршрутното разписание на основна градска автобусна линия №9 Втора клинична база – Балканстрой, поради откриване на нови спирки по маршрута, както и промяна на името на спирка „Трудово поделение 2” на .Лидл”.

Ще бъде удължено и двупосочното разстояние по маршрута на основната градска автобусна линия № 12 от Лозаро-винарския техникум до Втора клинична база.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама