6 неща, които трябва да изтриете веднага от Facebook профилите си

22:57, 19 авг 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1.5 млрд. души в света използват Facebook, което освен впечатляващо е и леко притеснително. Колкото и да ни убеждават, че защитата на личните ни данни е сигурна, никога не могат да гарантират сигурността ни изцяло. Затова е най-добре сами да се погрижим за нея, като изтрием част от информацията, която споделяме, пише Jilo.bg.

1. Адресът и местоположението ви.



Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.

2. Телефонният ви номер.



По-безобидният вариант е да се сдобиете с учтив/а обожател/ка. По-опасният – с откачен, фанатичен досадник, който да ви звъни и тормози непрекъснато.

3. Кога и за колко време отивате на почивка.



Не искате да улеснявате потенциалните крадци, нали?

4. Повечето от „приятелите“ ви.



Поддържате ли връзка с всичките си 1000, 2000 или 3000 приятеля във Facebook? Едва ли. Според изследванията човек може да има най-много 150 истински приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в социалната мрежа ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.

5. Снимки на децата ви.



В интернет има всякакви хора. Снимките на вашите деца могат да попаднат в полезрението на всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели.

6. Къде ходят децата ви на училище.



Изключително опасно, а и глупаво би било да споделите такава информация. Проучванията сочат, че в последните години сексуалните посегателства над деца в Европа растат, а много от нападателите кроят плановете си на база информация от мрежата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама