В Плевен ще бъде открита интерактивна читалня за деца

11:14, 21 авг 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11 до 13 часа днес малки и големи ще имат възможността заедно да прочетат любимите си стихотворения или приказки в откритата в началото на август „Детска фабрика за фантазии“ в Дом „Кафе“ в Плевен, съобщават организаторите.

Програмата на „Детска фабрика за фантазии“ ще продължи от 17 до 19 часа с детски кино клуб – прожекция и беседа. Мероприятието е организирано от фондация „Диря“, която е учредител на т.нар Дом „Кафе“ и е домакин на различните занимания за малки и пораснали деца.

Къщата е обзаведена като пространство на духа и душата, където деца и възрастни да се потопят в релаксиращата атмосфера на творчеството. От фондацията споделиха, че в бъдеще подобни къщи ще бъдат създадени и в други точки на България - на морето и в Родопите.

Фондация „Диря” ще работи и за възраждането на лятното кино на открито в Плевен. Скоро ще се реализира и новата идея на фондацията – да залепи бяло табло на стената на къщата към улицата с мото „Доброто в мен”, където минувачите ще имат възможност да впишат своите мисли, ако имат такава потребност. Таблото ще остане там, докато се запълни, а след това ще стане част от уникалния интериор на Дом „Кафе“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама