В Плевен ще бъде закрит Междуучилищният център за трудово-политехтническо обучение

14:07, 21 авг 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Закриването на Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение в Плевен е едно от предложенията, което предстои да бъде разгледано на предстоящата на 25 август сесия на местния общински съвет. Причината са промените в Закона за предучилищното и училищното образование.

Според тези промени съществуващите общински обслужващи звена – извънучилищни педагогически учреждения ще продължат дейността си като центрове за подкрепа за личностно развитие.  От 15 септември т.г. междуучилищният център ще заработи като център за подкрепа за личностно развитие.

В него ще бъдат въведени дисциплини за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта. В него децата ще получават кариерно ориентиране и консултиране. Ще бъде извършвана и превантивна, диагностична, рехабилитационна  работа с деца и ученици. Тук ще се въведе и специализирана помощ за ученици със специални образователни потребности. Ще бъдат прилагани  програми за подкрепа и обучение за семействата на деца и ученици с увреждания.

Настоящата дейност на центъра и квалификацията на педагогическия персонал не отговаря на нито един от посочените дейности за преобразуването му в такъв център. Това налага неговото неговото закриване и назначаването на нови квалифицирани кадри, считано от 1 октомври т.г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама