Медицинският университет в Плевен открива академичната учебна година

11:37, 22 авг 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицинският университет в Плевен ще открие новата академична учебна година на 12 септември. Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.Традиционно първокурсниците ще бъдат посрещнати на входа на аудитория "Магнум" със свитъци, в които е написан текстът на химна на академичната общност "Gaudeamus".

Тази година за първи път 30 нови студенти ще учат новооткритата специалност "Фармация", добавиха от висшето училище. От там уточниха, че обучението за фармацевтвключва не само подготовката на специалисти за работа в аптеки, но и кадри за фармацевтичната промишленост, за проучване на нови лекарства и медицински продукти и за магистър-фармацевти в лечебните заведения.

Тържеството по случай началото на учебната година ще води заместник-ректорът по учебната част проф.Маргарита Александрова. Студентите ще бъдат приветствани от ректора проф. д-р Славчо Томов, който лично ще връчи студентските книжки на новоприетите с най-висок бял.

Тази година балът за прием в университета отбеляза рекорд, като петима влязоха да учат "Медицина" с максималния бал от 36 точки, отбеляза Дукова.Първите учебни занятия ще започнат същия ден от 13.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама