Над 23.3 млн. лв. са вложени по проект в градския транспорт в Плевен

12:24, 22 авг 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 23 млн. лева са вложени в модернизирането на градския транспорт в Плевен и изграждането на нови електрифицирани линии, съобщиха от общината. Парите са по проект "Интегриран градски транспорт на Плевен" на оперативната програма "Регионално развитие".

В резултат на това деветдесет на сто от градските линии в Плевен са електрифицирани, разполагат с 60 нови тролея и с автоматизирани системи за управление и контрол, съобщиха още от местната администрация.В рамките на европроекта са изградени четири нови тролейбусни маршрута.

Новата транспортна схема на Плевен ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на общинския съвет на 25 август.

Както "Топновини" писа, промените предвиждат на мястото на съществуващата в момента тролейбусна линия № 3 да се открие нова линия № 33. Тя ще върви по новоизградено трасе през центъра на града и ще достига до отдалечения квартал „Кайлъка“, който от години е извън схемата на градския транспорт.

Ще бъде закрита и тролейбусна линия № 97, като на нейно място се открива нова - № 91, с по-дълъг маршрут .Закрива се също тролейбусна линия №4 и се открива  № 44 .

Ще бъде пуснато и напълно новото електрифицирано трасе №31, което да покрива изградения участък на контактната мрежа от кръстовището на ул. "Сан Стефано" и ул." Стоян Заимов" до Втора клинична база в Девети квартал.

Съществуващата в момента тролейбусна линия № 11 ще бъде окончателно закрита, предвижда още новата схема.

Промени ще има и в маршрутното разписание на основна градска автобусна линия №9 Втора клинична база – Балканстрой, поради откриване на нови спирки по маршрута, както и промяна на името на спирка „Трудово поделение 2” на "Лидл”.

Ще бъде удължено и двупосочното разстояние по маршрута на основната градска автобусна линия № 12 от Лозаро-винарския техникум до Втора клинична база.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама