Парк на мястото на гето ще бъде изграден в Плевен

08:40, 23 авг 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мястото на разрушените незаконни постройки в гетото около чешмата Балаклия в Плевен е предвидено за озеленяване и изграждане на парк. Това стана ясно на редовната оперативка на ръководството на общината.  

Къщите на улица "Радецки" вече са освободени от наематели, но роми са започнали да крадат тухлите и керемидите. Затова останали недоволни от появата на екипите, които трябвало да разчистят. За да предотврати по-сериозни инциденти кметът Георг Спартански е поискал съдействие от полицията, откъдето са се отзовали незабавно.

"Това не е наказателна акция, а въвеждане на терените съобразно плана на града, според който там е предвидено да има парк", заяви на оперативката кметът Спартански. Той подчерта, че всички, които не спазват реда, ще бъдат равни пред закона, независимо от етническата им принадлежност. Обратно-всички, които живеят според правилата, ще бъдат поощрявани да го правят.

Вече са определени  приблизителни цени за събарянето на постройките и ще бъде обявена бърза поръчка за избора на фирма, която да разчисти мястото. Комисия в началото на юли оцени къщите като потенциално опасни за обитаване.

"Всички къщи, които са опасни, поетапно ще бъдат събаряни", заяви още кметът. И добави, че за всички коректни наематели ще бъдат намерени нови общински жилища, Но ще бъдат прекратявани настанителните заповеди за тези, които не оценяват това, което са получили, не пазят ред и чистота и рушат. 

От фирма "Жилфонд" уточниха, че вече има две процедури срещу некоректни наематели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама