Кметът на Левски опроверга публикации във връзка с одит на Сметната палата

16:13, 23 авг 16 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моето име е опетнено, а публикациите за финансови злоупотреби на общината в някои сайтове са интерпретирани и изопачени. Това заяви на пресконференция днес кметът на община Левски Любка Александрова.

Тя уточни, че единственото вярно твърдение във въпросните публикации е, че е извършен одит на община Левски за финансовата 2014 година, който одит е публикуван на сайта на Сметната палата. Факт е, че там са посочени някои технически грешки на общинските комисии, организирали обществени поръчки. Тези грешки обаче по никакъв начин не ощетяват бюджета на общината, твърди Александрова.

Eдна от санкциите, за които й е наложена глоба от  1075 лв,  е за непроведена  обществена поръчка за избор на доставчик на електричество при положение, че монополното положение на ЧЕЗ тогава, както и сега, е било непреодолимо. Обжалвах глобата пред съда и  на първа инстанция тази глоба беше отменена, уточни тя. Друга грешка е допусната при провеждането на обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на улица в Левски.

В този случай е избрана фирмата, предложила по-изгодна оферта, но без  да бъде уведомен другият участник ,  загубил процедурата, посочи още кметът на Левски.

Плевенският депутат Васил Антонов коментира, че излязлата информация срещу кмета на Левски е нетолерантна кампания, започнала още в началото на политическия сезон в борбата за президентските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама