В Плевен "Градът на игрите" ще учи децата на здравословен начин на живот

09:36, 27 авг 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативата на Съвета за децата – „Градът на игрите”гостува днес в Плевен. Началото на забавленията ще бъде поставено от 10 часа в двора на Регионален исторически музей..

Ще бъде организирано състезание по оцветяване, а на по- малките деца ще бъдат раздадени рисунки на различни храни, като тяхната задача е да оцветят тези, които за здравословни. На по-големите ще бъдат раздадени и празни хранителни пирамиди, които трябва да попълнят. Част от програмата са и настолни логически и стратегически игри, малък театър , който чрез кратки и поучителни постановки  ще  учи децата за важността на здравословния и разумен начин на живот. За по-големите ще бъдат организирани и показни игри за оказване на първа помощ.

Съвет на децата е консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето. По време на заседание, проведено през юни месец, Съветът реши да реализира инициатива под надслов „Градът на игрите“. Целта на тази проява е да се промотира здравословен, активен, безопасен начин на живот сред децата чрез игри и интересни занимания.

,,Градът на игрите“ се провежда из цяла България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама