Курбан за здраве и благородие дадоха жителите на плевенското село Тученица

13:47, 27 авг 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В плевенското село Тученица по традиция дадоха курбан за здраве и плодородие, съобщиха от пресцентъра на общинския съвет. Водосвет за благоденствието на  селото е отслужил отец Михаил от църквата "Св. Николай". Инициативата за тържеството е на кмета на селото Наталия Тодорова.

В началото на празничната вечер с приветствие към всички се е обърнал кметът на селото Наталия Тодорова, която пожела и занапред жителите на Тученица да се събират все така заедно, обединени от общата си любов към населеното място. Тя е отбелязала, че неслучайно курбанът се прави в навечерието на Богородичните празници по стар стил и  е отправила специални благодарности към всички, помогнали за организацията на това традиционно събиране.

Към присъстващите на курбана се е обърнал и председателят на общински съвет Мартин Митев: „Като християнин вярвам, че Господ ще даде здраве и благоденствие за Тученица, и ще закриля всички вас и вашите семейства. Пожелавам ви го от сърце“, 

Гости на курбана в Тученица бяха още кметът на Плевен Георг Спартански, общинският съветник Диана Данова, началникът на Първо РПУ Лидия Петкова, кметовете на селата Бохот, Радишево, Беглеж и Къшин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама