Възпитаник на Математическата гимназия в Плевен получи национална диплома

18:44, 12 сеп 16 25 906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаникът на Математическата гимназия/МГ/ "Гео Милев" в Плевен Янислав Светлинов Данчовски получи днес национална дипломама за отличен успех от областния управител Ралица Добрева. Наградата  беше връчена  заради успешното му представяне на Международната олимпиада по химия от 23 юли до 1 август тази година в Тбилиси, Грузия. Като част от отбора на България сред участници от 80 държави младежът стана бронзов медалист, припомниха от областта.

За своите високи постижения младежът получи и почетен плакет.

„Гордост за всички ни са постиженията, с които ни зарадва”, обърна се към отличника Ралица Добрева. Тя посочи, че интелектуалните предизвикателства са многобройни и под различна форма, но само изкушеният от изпитване на собствените се възможности чове , има смелостта да се изправи срещу тях и да ги покори.

Янислав благодари за високата оценка и сподели,че всичко, което е постигнал дължи на своите учители и подкрепата на своите приятели и близки. „Аз съм търсещ човек и никога няма да спра да предизвиквам себе си”, каза той.

Международната олимпиада по химия се провежда за първи път през 1968 г., а България е редовен участник още от следващата 1969 г. в Чехословакия. България е домакин на олимпиадата през 1971 г. и 1982 г.

За периода от  1999 г. до 2016 г. нашите ученици са спечелили общо 38 медала: 1 златен, 8 сребърни и 29 бронзови.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама