Бъдещи медицински сестри и акушерки минаха курс по безопасна работа в Плевенската болница

08:18, 13 сеп 16 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вначалото на новата академична учебна година четвъртокурснички от факултета „Здравни грижи” към Медицинския университетсъс специалности “Mедицинска сестра” и "Aкушерка", прминаха курс по безопасност и здраве при работа. Те бяха запознати с правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Те бяха запознати с правилата за работа по време на предидипломния си стаж в болницата. Специалистите по контрол на инфекциите – Наталия Банчева и Яна Глоговска представиха указания за хигиената на ръцете преди и след работа в клиничните звена.

По традиция едни от най-опитните старши медицински сестри от най-тежките звена на болницата – Айнул Талиб и Ленче Костова, ги захраниха с питка и мед, за да е лек престоят им в лечебното заведение. Главната медицинска сестра Ивайла Петкова посрещна стажантите, разказа им основната дейност и 150-годишната история на лечебно заведение.

Поздрави ги за избора на професията и им пожела да бъдат здрави, да опазват своето здраве, за да носят здраве, да усвояват знанията и уменията от вече утвърдените специалисти по здравни грижи, за да придобият автоматизъм, висока компетентност и умения, с които като бъдещи специалисти да вземат гъвкави  решения в своите компетенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама