15 училища и детски градини в Плевенско търсят педагогически кадри

11:25, 13 сеп 16 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 15 образователни институции в Плевенска област-училища и детски градини продължават подбора на педагогически кадри, съобщава Регионалният инспекторат по образованието. От ваканцията текат конкурси за  преподаватели за новата учебна 2016/2017 г. Свободни места за възпитатели и учители по определени учебни предмети са обявени за градовете Плевен, Пордим, Левски, село Глава, община Червен бряг и за интерната в село Подем.

Детски учители се търсят в ЦДГ „Бодра смяна“ – Червен, бряг, ЦДГ „Кокиче” в Плевен и ОДЗ „Вълшебен свят“, град Пордим.

 На 15 септември в областта ще отворят врати 112 училища. Те са с едно по-малко спрямо миналата година, след като беше закрито  „ОУ „Христо Ботев“ в с. Одърне, община Пордим. Детските градини са 85 - с 5 по-малко от миналата година. Седем са  центровете за подкрепа за личностното развитие- с 1 по-малко от миналата година. 

Над 2240 първокласници ще влязат в класните стаи през тази учебна година. Броят на децата в подготвителните групи на 5 и 6 годишни е 3931, като от тях 342 деца са записани в училищата, информират още от инспектората.

От там уверяват, че всички образователни институции са осигурени с учебници и учебни помагала, както и снабдени със задължителната училищна документация.

Все още текат ремонти в  6  училища в областта – 1 държавно и 5 общински училища. Това са ПУ „П. Р. Славейков“ Плевен; ОУ „Христо Ботев“ с. Милковица; ОУ „Христо Смирненски“ с. Ореховица, които се очаква да приключат на 13 и 14 септември и  НУ „Патриарх Евтимий“ Плевен; НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Долни Дъбник и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Горни Дъбник, където  ремонтите ще продължат и след 15 септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама