В Плевен отварят врати 112 училища

07:16, 15 сеп 16 25 846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В  Плевенска област днес 112 училища отварят врати за новата учебна година,Това съобщават от Регионалния инспекторат по образованието. От там уточняват, че в региона има затворено едно училище - в село Одърне. Около 35 000 ученици от първи до 12-и клас се очаква да изпълнят класните стаи.

Първокласниците са 2244 - със 189 по-малко в сравнение с предходната година. Повече от половината първокласници ще се учат в Плевен. Най-малко се очаква да бъдат в община Искър - 49, Никопол - 52-ма, и Пордим - 53-ма. Всяка година намалява и броят на подготвителните групи за пет и шестгодишните, уточняват от инспектората.

Тази година децата са с 250 по-малко всравнение с 2015 г., като броят им в областта не надвишава 3931. Детските градини ще бъдат с пет по-малко. Закрити са четири в община Никопол и една в село Коиловци.

Всички образователни институции са снабдени с учебници и учебни помагала и училищна документация, увериха от инспектората. Ремонтите основно са приключили - след началото на новата учебна година те ще продължат само в три училища - в Плевен, Горни Дъбник и Долни Дъбник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама