Гимнастичката Невяна Владинова бе гост на празника на НУ"Христо Ботев" в Плевен

12:37, 15 сеп 16 25 819 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гимнастичката Невяна Владинова и председателят на общинския съвет Мартин Митев уважиха първия учебен ден на най-голямото начално училище в Плевенска област - „Христо Ботев“.  Като бивша възпитаничка на училището олимпийката от Рио де Женейро беше специален гост на празника. Общо 456 ученика, от които 100 първокласници, прекрачиха  училищния праг, придружени от своите преподаватели. По традиция, в първия учебен ден, училището посрещна своите възпитаници с детски празник, много гости и настроение. .

Сред поканените бяха още Десислава Йорданова - началник отдел „Правно-нормативно обслужване“ в община Плевен, ръководителят на Хор „Звъника“ Ваня Делийска, художникът Петър Мичев - Педро, композиторът Ванко Найденов.

" В училище “Христо Ботев” са получили образованието си поколения достойни плевенчани, които днес са повод за гордост за всички нас. През годините училището се доказа и като едно от водещите в Плевен благодарение на всеотдайния труд на своя педагогически колектив“, обърна се към присъстващите председателят на общинския съвет Мартин Митев. Редом до него застана и гимнастичката Невяна Владинова.

Приветствия към учениците поднесоха и други официални гости. Директорът на училището Цветелин Горанов сподели, че училището посреща своите възпитаници с обновени класни стаи и с поредица оригинални инициативи.

С много старание и внимание към детайлите дворът на училището е превърнат в приятно място за отмора на учениците, който освен че радва окото, възпитава у децата вкус към красивото и загриженост да го пазят. Нови патриотични арт инициативи са преобразили и две от стените на учебното заведение. Новост са и фитнес площадка на открито, маси за шах и цветарниците в двора.

Тържеството за първия учебен ден в НУ „Христо Ботев“ – Плевен продължи с много песни и танци, след което бе ударен и първия звънец. По традиция първи прекрачиха прага първокласниците.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама