Над 170 състезатели се включиха в Международния турнир по карате в Плевен

16:33, 24 сеп 16 / Спорт 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 170 състезатели от 19 клуба участват в Международния турнир по карате за Купа „Плевен”. Спортното събитие, което вече е традиционно за града, се провежда в Спортен комплекс „Спартак”. Организатори са КБИ „Петромакс”, Община Плевен и Българска национална федерация карате.

В 14 часа днес турнирът бе открит в присъствието на Русалин Русалинов, президент на клуба-домакин и вицепрезидент на Българска национална федерация карате, Емил Атев, генерален секретар на Федерацията, Атанас Кършев, експерт към Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област, Венко Николов и Теменуга Тодорова от община Плевен.

 

Русалин Русалинов приветства участниците в турнира. Той подчерта, че каратето вече е олимпийски спорт и е много вероятно един от бъдещите медалисти на олимпиада да е днес в тази зала. Президентът на КБИ „Петромакс” награди състезатели, представили се успешно на европейски турнир. Русалинов връчи на двамата представители на община Плевен плакет по повод доброто сътрудничество между местната управа и клуба. Откриването на надпреварата продължи с демонстрация на състезателите на КБИ „Петромакс“.

Турнирът ще се състои в рамките на днешния ден в категориите ката и кумите. Състезателите са на възраст от 10 до 18 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама