В Плевен ще се проведе информационна седмица на осиновяването

07:54, 25 сеп 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) в Плевен ще се включи в Националната информационна седмица на осиновяването от 26.09. до 02.10.2016г., съобщиха организаторите от  Българската асоциация Осиновени и осиновители (БАОО)

В първия ден-на 26 септември от 10:30 до 15:30 ч. заинтресованите от темата ще могат да получават информация и консултации на  място и на телефон 064/824-156.

На присъстващите ще бъде представена презентация на тема „Психологически и социални аспекти на осиновяването”, с последваща дискусия. Ще бъде представен и документалният филм „Триъгълник от любов”, създаден по проект на БАОО, ще бъдат раздадени материали и ще се проведат индивидуални консултации и дискусия със специалисти.

За най- малките също ще бъдат осигурени занимания. Докато възрастните участват в дискусиите, на децата ще се четат детски приказки, свързани с темата, които са адаптирани и подходящи за началния курс и детската градина.

Проявата  цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира акта на осиновяването и да се променят обществените нагласи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама