Комисиите към Общинския съвет в Плевен заседават днес и утре

10:58, 26 сеп 16 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянните комисии към общинския съвет в Плевен се събират на заседания днес и утре, 26 и 27 септември. Редовната сесия на местния парламент е на 29 септември  с предварителен дневен ред от 35 точки.

В обсъждането на всички комисии е включено разглеждането на предложението за изменение на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година.

Комисията  „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“  заседава днес от 14:00 ч в. Тя ще разгледа предложението на кмета Георг Спартански за актуализиране на сборния бюджет на община Плевен за 2016г, предложения за ползване на финансови средства от набрани отчисления по чл.64 от Закона за управление на отпадъците и др.

Комисията„Здравеопазване и социална политика“   заседава от 15:00 ч в .Членовете й ще се запознаят с предложението за  искане на авансово плащане по проекта за финансиране на центъра  за ранна интервенция на хора с увреждания в Плевен”, ще разгледа и молба от писателя Пелин Пелинов за финансово подпомагане. .

Комисията „Младежки дейности, спорт и туризъм“  ще разгледа молба от АКСК „Плевен Рейсинг Тим” за коригиране на наема на ползвания от клуба общински имот. Днес ще заседават още комисиите „Образователна политика и читалищна дейност“,„Бюджет и финансова политика“

Всички те  ще разгледат предложението за актуализиране на сборния бюджет на община Плевен за 2016 г., което в голяма степен засяга техни ресорни дейности.

Утре ще заседават комисиите “Обществен ред и сигурност”, „Устройство на територията, екология и земеделие“, „Общинска собственост и инвестиционна политика“, “Култура, вероизповедания и международна дейност” и  “Стопанска политика и транспорт”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама