ГЕРБ-Плевен ще поиска обяснение от заместник-кметовете за дългосрочните им планове

15:03, 27 сеп 16 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като политическа отговорна партия ще търсим решение на местните проблеми, които засягат нашите съграждани. Това заяви новоизбраният ръководител на общинската структура на ГЕРБ в Плевен Любка Костова на пресконференция днес. Тя разкритикува модела на управление, който от години се налага в Общинския съвет в града, че отговорността е на управляващите и всички останали са против, независимо дали предложението е в полза на гражданите и на обществото.

„Този модел новото общинско ръководство на ГЕРБ няма да прилага. Защото от него губят всички наши съграждани, които са ни гласували доверие и са ни  изпратили в Общинския съвет, за да защитаваме обществения интерес”, каза Костова. „Всички предложения, които правят града ни по-красив и по-добро място за живеене, ще бъдат подкрепени безусловно. Слагаме точка на безпринципното противопоставяне”, заяви тя.

И добави, че чрез общинските съветници на ГЕРБ ще поиска отчет от заместник-кметовете на Община Плевен за дългосрочните им плановеи за постъпилите средства от еврофондовете в общината.

"Не случайно градът и кметствата ни са застинали сякаш в едно друго време", отбеляза Костова. Тя добави, че при предстоящото обсъждане на бюджета на Общината за 2017 г. от ГЕРБ ще бъде обърнато особено внимание на инвестиционната програма и  принципното  разпределение на средствата за кметствата извън Плевен.

Пред журналистите депутатът от ГЕРБ Владислав Николов представи обновеното общинско ръководство на партията в Плевен. Както "Топновини" писа лично Цветан Цветанов обяви миналата седмица смяната на досегашния председател на общинското ръководство Мартин Митев.

Той бе заменен от временно-изпълняващата длъжността Любка Костова. В ръководния състав са още  Диана Данова /педагог/ , Мартин Митев /икономист/ - председател на общинския съвет, Огнян Куманов /художник/, Станислав Иванов /бизнесмен/, Красимир Трифонов /хирург/, Кремена Пъшева /педагог/.

"Идеята на обновяването на ръководството на общинската структура е да има представители от всички сектори. Искаме да има нови членове, за да повишим инициативността, да дадем действително повече възможност за отваряне на структурата и да противодействаме на сегашна недобри политики, която се предлага от местната администрация в Плевен. Убеден съм, че всички ние заедно можем да постигнем много. Даваме кредит на доверие на новото общинско ръководство на ГЕРБ в Плевен, за да направим няколко крачки напред и да работим в интерес на гражданите”,  заяви на срещата Владислав Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама