Шофьори на автомобил и линейка, ранили медици, отиват на съд

15:06, 28 сеп 16 25 913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенската районна прокуратура  внесе в съда обвинителен акт срещу двама шофьори-на линейка и на лек автомобил, които са предизвикали катастрофа с двама пострадали- лекар и фелдшер, съобщиха от прокуратурата. Вина за произшествието имат и двамата водачи, които са нарушили правилата за движение.

Бойко П., като водач на МПС със специален режим на движение-линейка, може да преминава при забраняващ сигнал на светофара , но само след като намали скоростта, за да извърши маневрата безопасно. Той обаче не е спазил това, е становището на прокуратурата.

Божидар К.  при управление на лек автомобил„Митсубиши Колт" нарушил правилата за движение , тъй като при приближаване на автомобил със специален режим на движение, не е осигурил  достатъчно място на пътното платно, за да не пречи на безпрепятственото му преминаване.

На 14.09.2015г. на пътен участък Плевен – Русе настъпило пътно-транспортно произшествие с много ранени и загинали лица. На мястото били изпратени медицински екипи, между които и екип в състав Бойко П. – водач на линейка, Емилия М. – медицински фелдшер и д-р Светлана К.

Екипът направил един курс от мястото на произшествието до болницата и тръгнали отново към произшествието. Линейката се движила с включена светлинна и звукова сигнализация. На кръстовището между ул.”Г. Кочев” и ул.”Хр. Ботев” светофарът светел червено, но водачът на линейката навлязъл в кръстовището, без да намали скоростта и без да се увери, че може да направи това безопасно.

По същото време към кръстовището  с автомобил се придвижвал Божидар К., който при сфетофар–зелено навлязъл в кръстовището, без да се съобрази с подадения от линейката светлинен и звуков сигнал.

В резултата на това настъпил удар между двата автомобила, при който линейката се отклонила и се ударила в електрически стълб. Вследствие на произшествието били причинени телесни увреждания на двете пътнички в линейката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама