Футболният "Спартак"/Плевен/ ще има нов стадион

17:48, 28 сеп 16 / Спорт 25 1104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински футболен клуб „Спартак” /Плевен/ ще има най-модернияj стадион в България. Тжва съобщи пресаташето на клуба Димитър Стефанов. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на европейската футболна централа – УЕФА за провеждане на двубои от груповата и заключителната фаза на турнира Лига Европа..

Проектът за стадиона вече е готов и ще бъде публично представен пред медиите на 4 октомври /вторник/ от 11:00 часа в заседателната зала на Община Плевен. Новото съоръжение ще е с електрическо осветление и ще е изградено на мястото на сегашния стадион „Плевен“. Ще има 15 хиляди седящи места, изцяло покрити с козирки. Строителство ще е поетапно. Стартът ще бъде даден с изграждането на нов терен, електрическо осветление и супермодерен сектор А /срещу сегашната официална трибуна/. Стадионът ще включва четири нива.

В първото партерно ниво ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая да допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули.

Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хиляди седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото последно вино е зоната за журналисти – зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти.

В следващите етапи на строителството ще се изграждат останалите сектори на новия стадион.

Спонсор на проекта е собственикът на отбора Иван Динов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама