Плевен ще е домакин на есенен джаз фест

13:52, 02 окт 16 / Култура 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен ще е домакин на Eсенен джаз фестивал от днес до  4 октомври. Концертите в рамките на форума ще се проведат в Художествена гаерия „Илия Бешков” и ДОМ кафе, съобщиха организаторите от  Фондация „Диря”.

Оттам припомниха, че има идея фестивалът да се провежда всяка година. Той е един от одобрените  за финансиране културни проекти  на Община Плевен. В рамките на музилния форум ще бъдат представени два концерта, представени от  осем джаз музиканти и една джаз-джем беседа.

През 2014 година е проведен първият такъв мини фест с финансовата подкрепа на общината. 

Надяваме се гостуващите джазмени да отворят сцена и диалози за джаз изкуството към всички плевенчани и гости на града, споделиха организаторите.

Те добавиха, че в бъдеще се предвижда да бъдат привлечени по-голям брой талантливи имена, уъркшопове, джаз – беседи и джем – сешъни за деца, импретативни и импровизационни формати, перформанси и още много проявления на джаза.

Освен насладата от вдъхновения град, има и популяризационно-финансова перспектива за гр. Плевен. Всеизвестно е колко печеливши са фестивалните формати на международно ниво. Как прославят градовете си, повишават притока на туристи-меломани, казаха още организаторите..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама