Пианистът Живко Петров представя на плевенска сцена авторски албум

09:52, 07 окт 16 / Култура 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт в зала „Катя Попова“ в Плевен ще изнесе популярния пианист Живко Петров на 12 октомври от 18 часа, съобщават организаторите.

Музикантът ще представи „After 4″, награден с „Икар“ 2016 за съвременна българска музика. “After 4” е първият солов класически албум на пианиста. Съдържа 10 оригинални композиции и излиза в изключително интензивното и плодотворно за Петров начало на 2015 година, в което издава 2 нови албума: “After 4” и „Between the Worlds” с JP3.

Премиерата на албума се състоя на 3 септември по време на фестивала „Аполония“, като това бе и първата дата от националното турне на Живко Петров с “After 4”. Последваха Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново и София. „After 4″ е вдъхновен от четирите най-важни неща за пианиста: Любовта, Равновесието, Свободата и Мисълта. „After 4″ е музика, която носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти.

Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжьор. През годините той е получил много награди, включително и наградата Кристална Лира през 2005 година. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Илдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Горанов, както и международни такива – Chico Free

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама