Арт школа"Колорит" от Плевен си спечели участие в международен форум

13:32, 08 окт 16 / Култура 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арт школа "Колорит" в Плевен спечели участие в Международната среща на младежкото изкуство "Евора 2016" в Португалия, съобщи ръководителят на школата Майа Ананиева.

Началото на форума е на 9 октомври в града-музей Евора. Плевенската школа печели тази награда за 17-ти пореден път. Тя се присъжда на най-добрите 10 арт школи от цял свят, представили колекции от рисунки на Международния конкурс. Темата, по която тази година са рисували децата е "Четири елемента: въздух, земя, огън и вода".

В екипа от Плевен ще участват в срещата две от наградените деца - Християна Дечева и Християния Василева, и ръководителят на школата Майя Ананиева. Те ще рисуват старата архитектура на града - музей Евора на старинното селище Монсараш.

Арт школа "Колорит" има свое присъствие на международния конкурс в Евора. За 17 години децата от "Колорит" са спечелили над 600 награди. На две деца от школата бяха организирани самостоятелни изложби в галерии в град Евора. Школата има свои представителни изложби в Евора и Монсараш. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама