Седем партии и коалиции подписаха споразумение за етична предизборна кампания в Плевен

12:08, 12 окт 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на партии и коалиции в Плевен, които ще участват в изборите за президент и вицепрезидент днес подписаха  споразумение за етична кампания. Както "Топновини" писа, документът не е със задължителен характер, но положилите подписа си под него се ангажират морално със спазване на разпоредбите на закона и разлепването на агитационните материали само на разрешените за целта места.

Споразумението подписаха ГЕРБ, Реформаторският блок, АБВ, БДЦ, НФСБ, БСП, ДПС.

„Това е едно джентълменско решение, свързано с плакатната война, която започна да съпътства всеки избор и  нанася доста щети на града, свързани най-вече със замърсяването”, каза кметът Георг Спартански преди подписването на документа.

"Именно водещите партии и коалиции трябва да дадат пример за опазване чистотата в града", добави той.

Всички, подписали споразумението, заявиха, че подкрепят неговия морален аспект и поеха ангажимент да положат максимално усилия да запазят града чист.

В започналата вече предизборна кампания партиите и коалициите ще имат възможност да лепят агитационните си материали на повече от 30 афишни колони в целия град, както и на осигурените от общината пет табла, на които двустранно могат да бъдат разлепени 18 афиша.

По закон за агитационни материали могат да бъдат използвани частни сгради, но само с разрешението на техните собственици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама