Над 340 студенти взеха участие в научната конференция в Медицинския университет в Плевен

13:28, 16 окт 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 340 студенти от 10 държави взеха участие в 14-та научна конференция в Медицинския университет в Плевен, която се проведе от 10 до 15 октомври, съобщиха от висшето училище. През тези дни бяха организирани високотехнологични семинари с участието на световни имена в науката и медицината.

В рамките на форума бяха проведени семинари по темите „Високотехнологична медицина и опитът на Медицински университет – Плевен“ и „Лапароскопски методи в хирургията, акушерството и гинекологията“ с демонстрация в реални условия на 3D медицинска маса за виртуални дисекции, която позволява проучване на всякакъв вид медицински изображения.

В хода на конференцията, на 13 и 14 октомври 2016 г. (четвъртък и петък), бяха изнесени лекции от видни представители на медицинската наука у нас и в чужбина, сред които: проф. д-р Робърт Холоуей - "Доктор хонорис кауза" на МУ-Плевен, от Института по роботика към Болница Флорида /САЩ/, д-р Кеничиро Хасуми от Токио, проф. д-р Кипрос Николаидес от Кралския колеж в Лондон и проф. д-р Цветомир Луканов - детски кардиохирург от Хайделберг /Германия/, възпитаник на университета в Плевен. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама