МВР: На територията на Червен бряг няма да има бежански лагер

14:45, 18 окт 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов е уверил в телефонен разговор общинското ръководство на Червен бряг, че няма да има бежански лагери на територията на старите военни поделения в село Телиш. Това съобщава официалният сайт на община Червен бряг.

По думите на Ципов, цитиран от общинския пресцентър, изтеклата информация в медийното пространство е интерпретирана грешно и на този етап не се обмисля настаняване на бежанци в старите поделения на село Телиш.

По-рано днес община Червен бряг излезе с официално становище, в което се обявява против настаняването на бежанци на нейна територия.

“Изразяваме категоричната си позиция срещу настаняване на лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави на територията на село Телиш в община Червен бряг”, се казваше в изявление.

След разговор с Ципов е станало ясно, че има готовност представители на министерството на вътрешните работи по покана на община Червен бряг да се срещнат и разговарят с местните жители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама